spotlight

Nieuwsfeit

Alle nieuws- feiten op een rij

spotlight

Reisverslag

"Het leven in Roemeniƫ"

spotlight

Nieuwsbrief

Blijf up-to-date met al het nieuws!

Sighet Banner alkmaar

Welkom op “Vrienden van Sighet”


De stichting “Vrienden van Sighet” is opgericht op 31 oktober 1995 en is sindsdien volop bezig zich in te zetten voor een aantal projecten in het plaatsje Sighetu-Marmatiei. Sighet zoals wij het verkort noemen ligt in de streek Maramures in het noorden van Roemenie tegen de Oekraine aan.

In de loop der jaren dat wij hulp bieden zijn onze projecten uitgebreid. In het eerste jaar dat wij afreisde naar Sighet hadden wij een busje met aanhangwagen vol hulpgoederen. Ook een ambulance ging mee. Toen wij aldaar zagen wat daar nodig was, besloten onze acties voort te zetten. Het jaar daarop gingen wij met twee busjes en aanhangwagens. De hulp goederen waren bestemd voor het ziekenhuis en een tehuis voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Dat zelfde jaar zijn wij nogmaals naar Roemenie gegaan met een trailer vol met hulpgoederen. Tijdens ons verblijf werd ons gevraagd of wij ook een school voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen wilde steunen. In de loop der jaren zijn wij steeds meer gaan helpen om de mensen daar hulp te geven waar nodig.

Wij zijn al enkele jaren ANBI geregistreerd, onder RSIN/fiscaalnummer 8044.58.935.
Tevens zijn wij een onbezoldigd bestuur, wat inhoudt dat wij geen inkomsten/salaris krijgen als bestuur vanuit de stichting.
We betalen allemaal onze reiskosten zelf.


Sighet Banner

Neem Contact Op

Mocht u een vraag hebben of ons een persoonlijk bericht willen achterlaten, dan kunt u deze knop volgen.

Klik Hier